Over ons

Archiplan is fabrikant en ontwerper van maatmeubilair met al meer dan dertig jaar ervaring. We zijn gespecialiseerd in keuken- en badkamer meubilair in massieve volkernplaten en dit zonder verlijmingen of kastdelen met afgeplakte houtvezelplaat. Volkern (van oudsher een watervast gevelbekledingspaneel) is door zijn bijzondere eigenschappen een zeer veelzijdig toe te passen meubelplaat, uitermate geschikt in vochtige ruimtes en voor intensief gebruik. Met deze uitzonderlijke kwaliteitsvolle meubelplaten maken wij tijdloze en sterke creaties. Van badkamer tot tandartspraktijk, van TV meubel tot dressing. En in tegenstelling tot wat deze topmaterialen doen vermoeden, valt de kostprijs best mee.

   ontwerp

Ontwerp

bouw

Bouw

betaalbaar

Betaalbaar

ervaring

Ervaring

Uw ontwerp wordt een harmonisch samensmelten van uw wensen en ons vakmanschap. Als vertrekpunt staan we stil bij uw gewoonten, noden en verwachtingen. Archiplan streeft telkens naar een maximale bruikbaarheid en esthetisch perfectie. Wij beschikken over een eigen atelier dat het maatwerk op een flexibele manier gestalte geeft. Bekwame vaklui staan borg voor een kwalitatieve uitvoering, met zin voor afwerking en finesse.

 

 

 

Een bewuste materiaalkeuze

Archiplan hecht veel waarde aan kwaliteitsvolle materialen die bovendien niet schadelijk zijn voor het milieu. Daarom zweren wij steevast bij massieve volkernplaten en werken we met Abet Laminati en Trespa, dé merken bij uitstek. Meer dan dertig jaar ervaring heeft ons geleerd dat vele meubelen na enkele jaren klassieke gebreken vertonen. Een loszittend scharnier, zwellende panelen of loskomende boorden, bijvoorbeeld. Volkern voorkomt deze tekortkomingen, want ze is massief, 100 % waterbestendig en milieuvriendelijk. En ondanks al deze straffe eigenschappen, is het best betaalbaar!

Volkern is een zeer veelzijdig toe te passen meubelplaat. Het is uitermate geschikt voor intensief gebruik in vochtige ruimten, zoals de badkamer of de keuken. Laden en kasten worden niet verlijmd of afgeplakt, wat veel sterker en hygiënischer is. Door de eenvoud in onderhoud leent Volkern zich uitstekend tot de bouw van medisch praktijkmeubilair.
Naast duurzaamheid en kwaliteit, zijn design en esthetiek andere belangrijke pijlers bij Archiplan. Wij zorgen dat uw maatwerk uiterst functioneel in gebruik is, maar ook mooi om naar te kijken.

 

 

 

Archiplan’s milieuvriendelijke grondstoffen

Wij gebruiken massieve en natuurlijke platen met een hart voor het milieu. Tijdens de productie van de plaat worden er geen zware metalen of asbest gebruikt en geen schadelijke gassen uitgestoten. Daarom is volkern niet gevaarlijk voor de gezondheid of vervuilend voor onze planeet. Dankzij de hoge calorische waarde (18 – 20 Mj/kg) kunnen overschotten verwerkt worden in verbrandingsinstallaties met thermische herwaardering. Zo worden houtresten altijd volledig gerecupereerd. Tot de laatste splinter!

Onze leveranciers houden zich aan de FSC gestelde normen. Zo komen alle nodige cellulose grondstoffen uit beschermde en speciaal onderhouden bossen. Fenolharsen op alcoholbasis worden vervangen door harsen op waterbasis. En om dan weer op kostbaar water te besparen, heeft het verwerkingsbedrijf afkoelingstorens met een gesloten circuit laten bouwen. Daardoor werd de waterconsumptie met ongeveer 90 % verminderd. Door al deze milieubewuste keuzes te maken, verlaagt de schadelijke uitstoot aanzienlijk. Zowel binnen als buiten de fabrieksgebouwen. Werken met Volkern toont bijgevolg respect voor de levenskwaliteit van de huidige en toekomstige generaties.


 

Hier vind je enkele realisaties